film

reviews


 

 

French Kiss (1995)

Regi:
Lawrence Kasdan
Produksjonsland
USA
Genre
Romanse, komedie
Norsk tittel
French Kiss
Spilletid
111 minutter
Produksjon:
Tim Bevan
Eric Fellner
Meg Ryan
Kathryn F. Galan
Manus:
Adam Brooks


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Kate Meg Ryan ½
Luc Kevin Kline ½
Charlie Timothy Hutton ½
Jean-Paul Jean Reno
Juliette Susan Anbeh ½

 

Handling

Charlie skal på forretningsreise til Frankrike og vil ha med seg sin kone, Kate. Hennes flyskrekk og forakt mot franskmenn bidrar med til at hun holder seg hjemme. Hun vil ikke reise til Frankrike, før en dag Charlie ringer og forteller at han har funnet sin franske gudinne. Bestemt på å vinne Charlie tilbake reiser Kate til Frankrike, men på flyet møter hun franskmannen Luc...

 

Kritikk

At denne filmen i det hele tatt kan kalle seg komedie er en overdrivelse. At den så kan kalle seg romantisk er en gedigen bløff. Barn er ikke veldig opptatt av romantikk. De leker sammen, er litt uvenner, så leker de mer sammen igjen. Nettopp slik presenterer French Kiss sine uhyggelig banale karakterer. Noen av dem leker med hverandre, andre ikke. Så bytter de på. Den tidvis så dyktige Lawrence Kasdan presenterer sine rollefigurer uten personlighet og uten holdninger. De flyter fra et standpunkt til et annet (tilsynelatende uten grunn), og de er bundet av en rotete og derfor uinteressant historie.

Dessuten er det i høy grad mangel på det (eneste) alle forventer av denne filmen - romantikk. Kate og Luc klarer aldri å gi seeren mye glede i så måte, og personenes vedvarende forhold til hverandre er et rent såpeopera. Meg Ryan er søt og herlig å se på, og er en rimelig skuespiller, men denne gang ikke noe mer. Kevin Kline har en interessant rolle, men får aldri etablert seg i filmen. Timothy Hutton og Jean Reno medvirker faktisk også, som mekaniske deler som kobles inn når de trengs.

Copyright © 30.12.2003 Fredrik Gunerius Fevang
[Oppdatering av anmeldelse skrevet 27.08.1996]