film

reviews


 

 

Richie Rich (1994)

Regi:
Donald Petrie
PRODUKSJONSLAND
USA
GENRE
Komedie, barn
NORSK TITTEL
Richie Rich
SPILLETID
95 minutter
Produksjon:
Joel Silver
John Davies
Manus:
Neil Tolkin
Tom S. Parker
Jim Jennewein


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Richie Rich Macaulay Culkin ½
Van Dough John Larroquette
Mr. Rich Edward Herrmann
Mrs. Rich Christine Ebersole ½
Cadbury Jonathan Hyde ½
Professor Keenbean Michael McShane
Aerobics Instructor Claudia Schiffer ½
Young Richie Rory Culkin ½

 

Handling

Richie Rich har alt han kan tenke seg av matriuelle goder i livet. Hans far er amerikas rikeste mann, og Richie har forventninger om å dedisere sitt liv til penger og rikdom. Richie er oppdratt annerledes enn de fleste barn, men dette demper ikke hans behov for vennskap og mennsklig kontakt. Hans foreldre gjør så godt de kan med Richie, men de kan ikke gi ham alt han trenger. Men da foreldrene skal til London for å besøke dronningen får Richie seg et skikkelig eventyr med både gode venner og kamp mot tøffe skurker.

 

Kritikk

Overraskende god film, der Culkin gjør en god figur, og er med på å gjøre denne filmen absolutt severdig. Richie Rich har moral og innhold, og den er hva en barnefilm skal være. Den er morsom på en lite overraskende måte, men den tar tak i problemstillingen den legger frem på en overraskende god måte; penger og rikdom er ikke alt.

At denne filmen skulle handle om nettopp dette emnet er ikke særlig sjokkerende, men Petrie gjør en lur vri med vinklingen sin. Richie Rich er en film som gir oss nettopp den underholdningen vi ønsker - samt litt til. Legg merke til Jonathan Hyde som Cadbury samt de flotte Mrs og Mr Rich. Glimrende musikalt arrangement av Silvestri.

Copyright © 15.6.1996 Fredrik Gunerius Fevang
[Forfatteren går ikke god for det språklige og faglige innholdet i anmeldelser skrevet før 1997, og meningene som i disse er ytret reflekterer derfor ikke nødvendigvis meningene forfatteren har i dag]