the fresh films reviews

S I N C E   1 9 9 7


 

 

Oh, What a Night (1992)

Regi:
Eric Till
Produksjonsland
Canada/USA
Genre
Romanse, komedie
Norsk tittel
Oh, What a Night
Spilletid
93 minutter
Produksjon:
Peter R. Simpson
Manus:
Richard Nielsen


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Eric Corey Haim ½
Vera Barbara Williams ½
Thorvald Keir Dullea ½
Donald Andrew Miller
Todd Robbie Coltrane
Eva Genevieve Bujold ½

 

Handling

To kamerater venter utålmodige på å bli kvitt sin jomfrudom en sommer i 1955. Mens den ene forsøker å overtale kjæresten sin, forelsker den andre seg i den langt eldre nabokvinnen...

 

Kritikk

Endelig er Corey Haim tilbake i en rolle skreddersydd for ham. Etter debuten i 1986 med knallsuksessen Lucas, har Haims karriere ikke blitt den han ble spådd. Rollevalgene har vært til tider bedrøvelige, mens han andre ganger har vært uheldig. Og i de siste par årene har han ikke vært satset på annet i B-produksjoner. Oh, What A Night er heller ingen storsatsing budsjettmessig. Men det er den type film som, til tross for et typisk forutsigbart manus, greier å etablere den jordnære romantiske stemningen som er så herlig med slike 50-tallsportretter. Og Haim, i hovedrollen, er bare en av mange gode karakterer i denne filmen som, til tross for sin tidvis narrative selvfølgelighet, totalt sett er en mangfoldig liten romantisk komedie.

Oh, What A Night benytter seg ikke av noen stilistiske iøynefallende virkemidler, men forteller en klassisk 50-tallshistorie, spesielt rik på "fireøynesskildringer" - det vil si portretter av karakterpar. Den åpenbare sjarmerende mellom Haim og Coltrane, den blyge og forståelsesfulle mellom Donald og kjæresten, og den sterke dog undergravde mellom Haim og Williams. Allikevel er det skuespillerne i rollene som Donald sine foreldre som er filmens sterkeste del. Det er muligens sjeldenheten av portretter av eldre ektepar som gjør det hele så vakkert, men så er også samspillet mellom de to modne skuespillerne av den typen som virkelig rører ved de deler av følelsesregistret som en film av denne sort skal.

Copyright © 22.9.1997 Fredrik Gunerius Fevang