film

reviews


 

 

Dillinger (TV) (1990)

Regi:
Rupert Wainwright
Produksjonsland
USA
Genre
Gangster
Norsk tittel
Dillinger
Spilletid
94 minutter
Produksjon:
Mark M. Wolper
Manus:
Paul F. Edwards


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
John Dillinger Mark Harmon
Billie Frechette Sherilyn Fenn ½
Melvin Pervis Will Patton ½
  Patricia Arquette ½
  Xander Berkeley ½

 

Handling

Nok en film om den legendariske gangsteren John Dillinger som sammen med sin gjeng herjet i banker rundt om i USA på 1930-tallet. VI følger Dillinger fra han slipper ut fra en fengselstraff til 14 måneder etter. Først småbanker, snart større blir ranet. Gjengen blir større og "the Dillinger-gang" sørger for at FBI kommer inn i bildet når en sheriff blir skutt. Selv om hovedpersonen blir fakket gang på gang, bryr ikke myndighetene ham på særlig trøbbel før hans kjæreste Billie blir arrestert.

 

Kritikk

Vellaget men mest trøttende TV-film om den etter hvert så eksponerte gangsteren Dillinger. Det ser ikke ut til at noen har brydd seg videre med å arbeide videre kreativt med konverteringen av manuset, og regissør Rupert Wainwright har ikke brydd seg med stort annet enn å gjøre jobben han fikk av TV-selskapet.

Mark Harmon har hovedrollen og beviser at han ikke har hatt særlig fremgang siden han for tre år siden gjorde en fantastisk forestilling i det sterke dramaet After the Promise. Hans Dillinger er ingen dårlig tolkning, men han leverer, som resten av mannskapet rundt denne produksjonen, en samlebåndskarakter. I USA finnes det så store penger til produksjon av film, at selv det svakeste manus og selv den minst innovative regissør får mulighet til realisering. Dillinger har en historie som er interessant nok, men kanskje kunne TV-selskapet like gjerne kjøpt rettighetene til visning av en gammel film om gangsteren.

Copyright © 22.4.1996 Fredrik Gunerius Fevang
[Forfatteren går ikke god for det språklige og faglige innholdet i anmeldelser skrevet før 1997, og meningene som i disse er ytret reflekterer derfor ikke nødvendigvis meningene forfatteren har i dag]