film

reviews


 

 

American Heart (1993)

Regi:
Martin Bell
Produksjonsland
USA
Genre
Drama
Norsk tittel
American Heart
Spilletid
113 minutter
Produksjon:
Jeff Bridges
Rosilyn Heller
Manus:
Peter Silverman
Fra en historie av:
Peter Silverman
Martin Bell
Mary Ellen Mark


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Jack Keely Jeff Bridges
Nick Keely Edward Furlong ½
Charlotte Lucinda Jenney ½
Rainey Don Harvey ½
Molly Tracey Kapisky ½
Diane Shareen Mitchell ½
Rollie Christian Frizzell ½

 

Handling

Nick Keely har i hele sitt liv bodd hos sin tante på landet. Men da faren kommer ut av fengselet, drar han til byen for å oppsøke ham. Nicks eneste ønske er å blitt tatt hånd om av faren. Ikke et lett oppfylt ønske...

 

Kritikk

Peter Silvermans American Heart er en lite raffinert dramatisering med et par skuespillere uten innlevelse og som er definitivt feilplasserte. Det hele blir ikke særlig mer enn et blasert Hollywood-drama hvor tårene flyter litt for fritt.

I hovedrollene finner vi Jeff Bridges og Edward Furlong. Bridges er middelmådig og flyter kun på gamle rutiner, mens Furlong - som fortsatt høster av Terminator 2-suksessen, er i ferd med å avdekke seg som en lite kompetent skuespiller. Furlong var svært god i Terminator 2: Judgement Day (1991), og har siden fått et fint knippe roller. Disse vil utvilsomt avta med flere prestasjoner som denne.

American Heart er god på dens evne til å skape god gammeldags Hollywoodsk sipping, men punchline er ganske utelukket. Det blir med den effekten historiens utgangspunkt greier å skape. For narrasjonen er god, om enn lite overraskende, og med litt mer innsats i produksjons design og skuespillervalg kunne dette blitt en ganske annen opplevelse.

Copyright © 20.2.1997 Fredrik Gunerius Fevang