film

reviews

 

Stepfather III (1992) (TV)

"Erstatter enhver hjemsøkende grøsser-fantasi i tilskuerens hode med billig og kjedelig oppgjørs-blodbad i typisk oppfølger-stil"

Regi:
Guy Magar
PRODUKSJONSLAND
USA
GENRE
Grøsser
NORSK TITTEL
Stepfather III
SPILLETID
110 minutter
Produksjon:
Guy Magar
Paul Moen
Manus:
Guy Magar
Marc B. Ray


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Keith Grant Robert Wightman
Christine Davis Priscilla Barnes ½
Jennifer Ashley Season Hubley ½
Andy Davis David Tom ½
Father Brennan John Ingle ½

 

Handling/Kritikk

En grøsser med alle de tåpeligste grøsser-konvensjonene du kan komme på. Denne filmen er oppfølger til den kritikerroste Terry O'Quinn-filmen Stepfather (1987) av Joseph Ruben og den noe mindre vellykkede Stepfather II (1989). Denne gang går imidlertid alt etter den kjedeligste oppskriften du kan finne. Svært lite er oppfinnsomt, og skulle det komme et øyeblikk hvor tilskueren er i ferd med å finne noe nyvinnende og interessant tar filmskaperne raskt livet av det.

Robert Wightman i tittelrollen er ikke så helt ubrukelig, og det finnes endel mer dramatiske scener innledningvis som gir forventninger. Dette er naturligvis dog etter at man har limt inn en heller erke-tåpelig scene som forsikrer om at man ikke kan kalle skuespillerskiftet fra O'Quinn til Wightmann som en logisk brist. Men har man byttet ut en logisk brist med en tåpelighet på dette punkt, har man god tid til å ta igjen det tapte. På det psykologiske plan blir det hele aldri særlig interessant, idet hovedpersonen er besatt av å skape den perfekte familie for seg selv. Men det går allikevel ikke helt i stå før på slutten da Hollywoods anti-oppfinnsomme grøsserkonvensjoner erstatter enhver hjemsøkende grøsser-fantasi i tilskuerens hode med billig og kjedelig oppgjørs-blodbad i typisk oppfølger-stil.

Copyright © 27.3.98 Fredrik Gunerius Fevang