film

reviews

 

Rumble in the Bronx (1995)

"Det er først når Chan hopper rundt på det mest hyperaktive at filmen beviser sin vitalitet"

Regi:
Stanley Tong
PRODUKSJONSLAND
Canada, Hong Kong
GENRE
Action, komedie
NORSK TITTEL
Rumble in the Bronx
SPILLETID
86 minutter
Produksjon:
Barbie Tung
Manus:
Edward Tang
Fibe Ma


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Ah Keung Jackie Chan ½
Elaine Anita Mui
Nancy Françoise Yip ½
Uncle Bill Bill Tung ½
Tony Marc Akerstream ½
Angelo Garvin Cross ½
Danny Morgan Lam ½

 

Handling/Kritikk

Det er vanskelig å la vær å bli imponert av den fantastiske atleten Jackie Chan. Ja, for det finnes knapt en mer hengiven mann i Hollywood. Det står respekt av måten Chan har fått suksess på, men kanskje enda mer respekt står det av hans tydelig sunne innstilling til berømthet og stjernestatus.

Hans nyeste film er hans hittil mest kommersialiserte. Rumble in the Bronx presenterer en filmstil som står svært så godt til Chans spillestil. Filmen har, heldigvis, et manus som er rensket for realistiske innfallsvinkler, og den huser en svært perfeksjonistisk spesialeffektstab - til tross for deres begrensede budsjett. Rumble in the Bronx er et godt eksempel på hvordan film simpelthen kan være gøy. Ikke hylende morsomt, ikke utpreget interessant - men gøy. Dessverre stopper også filmens nytteverdi med dette ordet.

For selv om et manus godt man fungere på tross av at det forkaster sannsynlighet og logikk, kan det aldri fungere uten å skape engasjement hos tilskueren. Rumble in the Bronx er en ujevn film på dette punkt. Videre skal det også nevnes at filmen bruker en god del tid på en romanse (mellom Chan og Mui) som aldri tar helt av. Omstendighetene tillater det ikke, og Chan er neppe den mest følsomme av skuespillere. Heller ikke den masete guttungen er tidenes heldigste valg i hensyn av å skape tåredrypp.

Filmer som Rumble in the Bronx gir tilskuermassen først og fremst et godt alternativ til sirkus. For til tross for at det aldri levnes noe tvil om at filmskaperne har oppdaget muligheten for å bruke fast-motion, er ikke filmen særlig filmatisk verdifull. Det hersker dog ingen tvil om hvor beholdningen i Rumble in the Bronx befinner seg. For det er først når Chan hopper rundt på det mest hyperaktive at filmen beviser sin vitalitet. Det aller beste rådet man kan gi er dog allikevel: sitt igjennom rulleteksten på denne.

Copyright © 2.2.1998 F G Fevang