film

reviews










 

 

Devil in a Blue Dress (1995)

Regi:
Carl Franklin
Produksjonsland
USA
Genre
Drama, kriminal, thriller
Norsk tittel
Djevelen i blått
Spilletid
101 minutter
Produksjon:
Jesse Beaton
Gary Goetzman
Manus:
Carl Franklin
Basert på romanen av:
Walter Mosley


Cast inkluderer:

Karakter Skuespiller Vurdering
Easy Rawlins Denzel Washington
DeWitt Albright Tom Sizemore ½
Daphne Monet Jennifer Beals ½
Mouse Don Cheadle
Matthew Terrell Maury Chaykin ½

 

Handling

Easy Rawlins sliter med å få endene til å møtes og takker ja til en tilsynelatende uskyldig jobb for den ukjente DeWitt Albright . Rawlins får i oppdrag å simpelthen finne hvor den smellvakre Daphne Monet befinner seg. Men etter hvert som han setter seg inn i saken, opplever han at den verden Albright har bragt ham inn i, er mer komplisert og uærlig enn han skulle ønske...

 

Kritikk

Devil in a Blue Dress smyger elegant det stilfulle, dog dystre 30-tallet inn i kinosalen. Like elegant vandrer Denzel Washington gjennom filmen som en privat detektiv. Denne filmen er et vakkert og humoristisk lite stilstudium. Hovedingredienser er den evige konflikten mellom svarte og hvite i 30-årenes USA, samt 30-årenes andre syndebukk: Mangel på penger og dermed økt uærlighet. Easy Rawlins er et symbol på begge deler. Han er ikke fattig, men lever på et tynt budsjett - og han er en farget i de hvites verden. Oscar-belønnede Denzel Washington gjør en rolle han etter hver er blitt spesialist på.

Minuset ved Devil in a Blue Dress, er at den er lite progressiv, og det blir mye narrativ døtid. For tilhengere av mer fart og spenning, kan den utvikle seg til en ‘ventefilm’. Men for tålmodige kunder blir det en stimulerende opplevelse. Devil in a Blue Dress er ikke komisk, men den har visse delikate humoristiske innslag som gir den ellers så dystre historien liv. Sjarmerende og forførende er et par nøkkelord i så måte.

Copyright © 6.10.1997 Fredrik Gunerius Fevang